Menu Sluiten

Ruben Juch

“Ik leerde de afgelopen jaren dat het belangrijk is dat we niet alleen maar vóór God werken, maar dat we vooral mét Hem werken.”

Leer mij kennen

“Ik ben Ruben Juch. Mensenmens, teamplayer, verhalenverteller en een echte inspirator. Iemand die ervan houdt om met mensen op te trekken, ze uit te dagen in hun geloof en ze in hun kracht te zetten zoals God hen heeft gemaakt.

Ik ben één van de oprichters van Living Image. Toen we het bedrijf oprichtten was ik echt het manusje-van-alles. Nu ben ik vooral werkzaam als regisseur voor veel verschillende filmproducties, maar het liefste regisseer ik documentaires. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat het maken en regisseren van documentaires echt mijn hart heeft. Zo kan ik het beste de verhalen vertellen die ik wil vertellen. Eerlijke en echte verhalen over het leven met God. Ik hou ervan om mensen te inspireren op hun eigen unieke geloofswandeling. Daarom heb ik ook zoveel zin in de documentaire-tak die we vanaf september op gaan bouwen. Daar is Living Image uiteindelijk ooit mee begonnen.

Binnen Living Image noemen ze mij ook wel de ‘pastor’, omdat ik onze missie-gedreven cultuur probeer te blijven waarborgen in het bedrijf. Iedereen die met ons werkt merkt dat we vanuit deze identiteit werken, zowel de collega’s als de klanten. Ons motto is niet voor niets: ‘we werken niet alleen maar vóór God, maar vooral mét God. Living Image heeft een heel fijne cultuur waar je jezelf mag zijn met je eigen relatie met God. En daarin dagen we elkaar uit om te groeien. We zijn een Gideonsbende met als missie: God zichtbaar maken.

Hoe mooi is het om van je passie je werk te mogen maken? God heeft mij echt een hart voor mensen gegeven en dat zie je terug in alles. Mijn werk helpt mensen verder in hun geloof, maar het zorgt er ook voor dat mensen daadwerkelijk worden geholpen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met commercials die ik maak voor hulporganisaties. En ik neem mijn christelijke normen en waarden mee in mijn werkwijze, zoals bij video’s die we bijvoorbeeld maakten voor Het Vergeten Kind of Save the Children. Daarin zie je terug wat in mijn hart leeft, het opkomen voor de zwakkeren.

In mijn vrije tijd zie je ook mijn passie terug. Ik vind het heerlijk om goede gesprekken te hebben met mensen, hen te zien en er voor ze te zijn. Ik geef bijvoorbeeld weleens een Alpha-cursus aan tieners, en dan mag ik ook weer een stukje met ze meelopen op hun geloofswandeling.

Nog wat extra’s

Een gek feitje over mij: wist je dat ik naast documentaires vroeger ook menselijke ontlasting filmde? Vroeger werkte ik als rioolrat. Door de economische crisis had ik te weinig werk en ben ik in de rioolwerkzaamheden beland. Met een speciale camera gingen we op zoek naar verstoppingen. Ik heb nog nooit zoveel poep in mijn leven gezien.

Kies een ander:

Nelleke Noort

Zit altijd vol ideeën

Felix Govers

Ondernemend en innovatief

David Bonsink

Regisseur en scenarioschrijver