Menu Sluiten

Ruben Juch

“Als bedrijf zijn we samen één lichaam. We hebben elkaar nodig om het complete plaatje van God te zijn. Als Living Image bundelen we onze krachten en gaan we samen voor de missie. Dat is de kracht: we zien elkaar niet als concurrenten, maar als collega’s.” 

Leer mij kennen

“Ik ben Ruben Juch. Mensenmens, inspirator. Iemand die ervan houdt om met mensen op te trekken en ze op hun gemak stellen, dat ze zichzelf mogen zijn. 

Bij Living Image kwam ik binnen als manusje-van-alles. Nu ben ik het relatiemanagement een beetje aan het loslaten om steeds meer richting de regie te gaan. Tijdens mijn studie vroeger ontdekte ik dat documentaires maken echt mijn hart heeft. Zo kan ik het beste verhalen vertellen. Ik hou ervan om mensen uit hun comfortzone te halen en ze zo verder te helpen in het geloof. Binnen Living Image noemen ze mij ook wel de pastor. Maar dat vind ik belangrijk. Klanten merken wel eens op dat wij niet werken voor geld, maar dat we echt vanuit hun belang denken. Ons motto is niet voor niets: we werken niet alleen maar voor God, maar ook met God. 

Als regisseur regisseer ik het liefste documentaires. Dat heeft echt mijn hart. Daar kan ik het beste uit halen. Daarom heb ik ook zoveel zin in de documentaire-tak die we vanaf september op gaan bouwen. Daar is Living Image uiteindelijk ooit mee begonnen. En als regisseur mag ik dan iedereen in zijn kracht zetten en het christelijke geluid laten horen. Living Image heeft een heel fijne cultuur waar je jezelf mag zijn met je eigen relatie met God. En daarin dagen we elkaar uit om te groeien. We zijn een Gideonsbende met als missie: God zichtbaar maken. 

Ik heb een hart voor mensen en dat zie je terug in alles. Mijn producties maak ik niet volgens een trucje zodat mensen zich aangesproken voelen, maar ik kijk echt naar wat hun doelgroep nodig heeft. Het is mensgericht, helpt ze verder in hun geloof of daagt ze uit om een beter mens te worden. En ik neem mijn christelijke normen en waarden mee in mijn werkwijze, zoals bij een video die we maakten voor Het Vergeten Kind. Daarin zie je het omkijken naar je naasten en het opkomen voor de zwakkeren terug. 

Maar daarnaast vind ik het heel leuk om met mijn passie iets te doen in mijn vrije tijd. Ik vind het heerlijk om goede gesprekken te hebben met mensen, hen zien en er voor ze zijn. Ik geef bijvoorbeeld weleens een Alpha-cursus aan tieners en dan kan ik ze echt verder helpen in hun geloof. 

Nog wat extra’s

Een gek feitje over mij: ik hou van schoonmaken! Ik kan er echt naar uitkijken om het hele huis schoon te maken. Ik vind het echt leuk om te doen. Oh ja, en daarnaast neem ik altijd kaas en hagelslag mee op reis. Ik heb genoeg reizen gemaakt voor documentaires van Living Image en dan at ik alleen maar rijst. Daar werd ik zo ellendig van. Doe mij maar mijn eigen beleg.” 

Kies een ander:

Nelleke Noort

Zit altijd vol ideeën

Felix Govers

Ondernemend en innovatief

David Bonsink

Regisseur en scenarioschrijver