Menu Sluiten

Stichting Present Nederland

Een strategische campagne voor meer naamsbekendheid

Of het nu gaat om een gloednieuwe website, een aankomend evenement of het vergroten van jouw naamsbekendheid; een strategische campagne is het middel bij uitstek. Wij hebben vrijwilligersorganisatie Present geholpen met hun naamsbekendheid door een strategische campagne over hulp ontvangen én hulp geven!

🚀 Communicatiestrategie
📱 Online/offline campagnes

Een sterk plan

🚀 Strategische sessie

Elke campagne begint met een sterk plan. Tijdens een strategische sessie stellen wij vragen om tot het beste plan te komen: wat wil Stichting Present bereiken? Hoe bereiken we de doelgroep en wat is het budget? Stichting Present slaat een brug tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken. Met deze campagne had Present een duidelijk doel voor ogen: het vergroten van de naamsbekendheid van hun organisatie. Op basis van deze input zijn er een aantal concepten bedacht die gepresenteerd zijn in een heldere pitch.

Het concept:

Het doorbreken van hokjes

✍️ Concepting

‘Iedereen kan Present zijn!’, is het concept dat Stichting Present koos. Deze krachtige campagne richt zich op het doorbreken van vooroordelen over het geven en ontvangen van hulp. Present wil de hokjes waarin hulpontvangers en hulpgevers worden geplaatst doorbreken, omdat iedereen weleens hulp nodig heeft én hulp kan bieden. Om hulp vragen is niet beschamend en je hoeft geen miljonair te zijn om een ander te kunnen helpen. Ongeacht wie je bent of wat je te bieden hebt – iedereen kan Present zijn!

Van campagneplan naar concept

In het campagneplan vertaalden we deze boodschap naar een sterk visueel concept om online én offline in te zetten. We ontwierpen campagne-uitingen zoals posters en social media posts voor alle kanalen. Daarnaast maakten onze designers een levensgroot bord voor de campagne op straat. Hierop konden mensen hun obstakels rondom het geven en ontvangen van hulp op een groot vel papier schrijven. Vervolgens konden ze deze obstakels daadwerkelijk doorbreken door er dwars doorheen te stappen!

Een symbolische en krachtige manier om de boodschap tot leven te brengen.

Aan de slag!

🏃‍♀️ Interactieve campagne

Deze veelzijdige campagne combineerde offline en online elementen: we gingen de straat op met ons bord, hadden mooie gesprekken met voorbijgangers en maakten daar inspirerende video’s van voor de kanalen van Stichting Present Nederland. Deze video’s werden door onze marketeers ingezet om online een groot publiek te bereiken en te inspireren.

Een succesvolle campagne:

Het resultaat

Na afloop van de campagne hebben we samen met Stichting Present Nederland teruggeblikt op het succes. Met trots kunnen we zeggen dat we meer dan 600.000 mensen hebben bereikt, met een indrukwekkend aantal van 1.374.000 weergaven op platforms als Instagram, Facebook, TikTok en Google. Een prachtig resultaat! Bovendien behoorde onze campagnecontent tot de top 25% van de beste advertenties op TikTok wereldwijd.

“Een van de geheimen van het campagnesucces was ongetwijfeld de ‘hook’ die we in de eerste 3 seconden van de video plaatsten. Dit doorbreekmoment trok de aandacht van de kijkers en maakte hen nieuwsgierig naar de rest van de video. Hoe langer we de aandacht van de kijkers vasthouden, hoe beter ze Stichting Present Nederland zullen onthouden. Het blijft gaaf om te zien dat onze strategie keer op keer de gewenste resultaten oplevert!”

Anne van Tricht- van Veen
Eén van onze mediastrategen op dit project

Ook een succesvolle campagne nodig…

…of nieuwsgierig naar wat we nog meer hebben te bieden? Felix denkt graag met je mee, neem contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!

Mail Felix via felix@livingimage.nl,
of bel naar +31 6 34501060