Menu Sluiten

Athletes in Action

Een inspirerend en herkenbaar merk en een sport-community

Bij Athletes in Action draait alles om één duidelijk doel: jongeren met elkaar en met God verbinden. Met sportieve activiteiten en zomerkampen bereiken ze veel tieners, jongvolwassenen en mensen met een beperking. Maar Athletes in Action had de wens om daarnaast ook een herkenbaar merk te zijn en een verbindende community te bouwen. Hoe pak je zoiets aan? Daar komt Living Image in beeld!

🎨 Huisstijl
🚀 Content strategie
✍️ Community building
📖 Magazine

Een stevige contentstrategie

🚀 Contentstrategie

Welke boodschap wil Athletes in Action overbrengen? En hoe spreken we de doelgroep het meest effectief aan? Samen met Athletes in Action hebben we aan de hand van hun kernwaarden en doelen een contentstrategie bepaald. Tijdens een strategische sessie onderzochten we samen de uitdagingen van de doelgroep van Athletes in Action.

De belevingswereld van jongeren wordt sterk beïnvloed door de vele uren die ze dagelijks op hun telefoon zitten. De sleutel tot het bereiken van deze doelgroep, is het aanbieden van inspirerende content in een aantrekkelijke vormgeving. Geen lange lappen tekst, maar korte krachtige verhalen, met afbeeldingen en video’s.

Een herkenbare en
sportieve huisstijl

🎨 Huisstijl

Met elke post bouw je aan het imago van je merk. Dat vereist dus een herkenbare en boeiende huisstijl. Voor Athletes in Action ontwierpen we een verfrissende, herkenbare huisstijl. Al met al zorgt de professionele uitstraling en content van de Instagrampagina van @athletesinactionnl voor een sterke positionering van het merk en vergroot het de betrokkenheid van de volgers met het merk Athletes in Action. Bij Living Image weten we dat een huisstijl zich blijft ontwikkelen, maar dat vaste elementen de sleutel zijn tot herkenbaarheid. Op een stevige basis kun je blijven bouwen!

“De eerste blik die een nieuwe volger werpt op een Instagram-pagina is allesbepalend. Dus het samenstellen van een mooie feed met inhoudelijk goede content is super belangrijk. Ik werk al jaren met veel plezier voor Athletes in Action. Ieder kwartaal onderzoeken we samen welke nieuwe wensen en behoeften er zijn. Dit proces van evaluatie is heel waardevol. Wat werkt? Wat kan beter? Er is altijd ruimte voor verbetering maar ik ben trots op wat we samen hebben bereikt! ”

Klazina Miedema
Content creator

Samen bouwen we
een betrokken community

💯 Socials

Het creëren van een gemeenschap is van onschatbare waarde voor Athletes in Action. Met onze knowhow van sociale media hebben we een doelgerichte aanpak ontwikkeld om interactieve content te produceren. We bedachten rubrieken en maakten posts waarin de doelgroep zelf aan het woord is en die oproepen om zelf te reageren of in actie te komen.

Neem bijvoorbeeld de inspirerende “AIA-Talk”, een videorubriek waarin boeiende verhalen van tieners en kampleiders gedeeld worden. We zien een overweldigende en enthousiaste respons van onze volgers op deze rubriek. Zelfs nadat de sportkampen en andere evenementen zijn afgelopen, blijven de volgers van Athletes in Action in verbinding met elkaar door deze verhalen. Het koesteren van deze betrokkenheid is een belangrijk aspect van onze aanpak. Het resultaat? Een flinke toename in betrokkenheid op de verschillende kanalen.

Het community gevoel
op je deurmat

📖 Magazine

Ons jaarlijks uitgebrachte magazine voor Athletes in Action bevat verhalen en foto’s van alle inspirerende evenementen en activiteiten. Ieder lid ontvangt het magazine op de deurmat en krijgt zo een levendig kijkje in de organisatie en alle programma’s die worden aangeboden. Blader door de pagina’s vol actie en blijf op de hoogte van alles wat Athletes in Action te bieden heeft.

Ook een online community bouwen…

…of nieuwsgierig naar wat we nog meer hebben te bieden? Felix denkt graag met je mee, neem contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!

Mail Felix via felix@livingimage.nl,
of bel naar +31 6 34501060